Εύκολη μαρμελάδα κεράσι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό κεράσια
700 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Επιλέγουμε κεράσια ζουμερά που να μην είναι χτυπημένα.

Βγάζουμε τα κοτσανάκια τους, τα πλένουμε σε μία λεκανίτσα πολύ καλά και αφαιρούμε αν βρούμε κάποιο χτυπημένο.

Αφού πλυθούν, βγάζουμε τα κουκούτσια τους με ένα ειδικό εργαλείο, πάνω από την κατσαρόλα που θα τα βράσουμε ώστε να πέσουν τα ζουμιά μέσα στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια στο νερό που βράζει. Μόλις βράσουν, τα λιώνουμε και τα περνάμε από την σήτα. Αν δεν θέλετε να βρίσκετε κομμάτια του φρούτου μπορείτε να τα λιώσετε με το μπλέντερ.

Το μείγμα το βάζουμε με τη ζάχαρη σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το γλυκό δέσει ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει κι άλλες βράσεις.

Ο βρασμός διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά και καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν αρχίσει να κολλάει πάνω στην κουτάλα.

Στο τέλος αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις κρυώσει τοποθέτούμε την μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr