Φανταστικά κουλουράκια με ανθόνερο και άχνη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 πακέτα βιτάμ
8 βανίλιες,
1 αυγό
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζανάκι γάλα
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
2 κ.γ. σόδα
1 πακέτο άχνη
1 μπουκαλάκι ανθόνερο
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα και τα ανακατεύετε. Με το μίξερ του χεριού χτυπάτε το βιτάμ, τις βανίλιες, το αυγό, το κονιάκ, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και 1 φλιτζάνι παρά ένα δάχτυλο ζάχαρη. Τα προσθέτετε στο αλεύρι, τα ανακατεύετε με το χέρι, κάνετε μια ζύμη μαλακιά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μετά παίρνετε λίγη ζύμη, την πλάθετε κορδόνι σαν το μικρό σας δαχτυλάκι και το φτιάχνετε κύκλο βάζοντας τη μία άκρη να καθίσει πάνω στην άλλη. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί (δεν τα αλείφετε με αυγό) και τα ψήνετε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν. Τα φτιάχνετε όλα στρογγυλά.

Για το ζαχάρωμα:
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε ανθόνερο, βουτάτε μέσα ένα ένα κουλουράκι, το βγάζετε αμέσως και το βάζετε πάνω σε μια σχάρα του φούρνου που την έχετε τοποθετήσει κοντά σας. Αν τα ζαχαρώσετε όλα την ίδια μέρα, θα χρειαστείτε 2 σχάρες. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο κοσκινισμένη άχνη με 2 βανίλιες σκόνη. Σκεπάζετε με την άχνη ένα ένα κουλουράκι, το κουνάτε για να φύγει η πολλή άχνη και το ξαναβάζετε στη σχάρα. Αφού τα τελειώσετε όλα, τα αφήνετε όπως είναι μέχρι την επόμενη μέρα για να στεγνώσουν. Τα ξαναζαχαρώνετε με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κουνάτε για να φύγει η άχνη, γιατί πρέπει να είναι σαν κουραμπιές. Τα βάζετε σε κλειστό μπολ και τα διατηρείτε για μήνες. Δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο.?

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr