Φετουτσέλες με μπέικον και σάλτσα φρούτων 2 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Φετουτσέλες με μπέικον και σάλτσα φρούτων
 
 

Υλικά (4)

1 κουταλιά ελαιόλαδο (ή όσο χρειάζεται)
6 μεγάλες φέτες μπέικον
2-3 κουταλιές μπράντι
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες (1 φλιτζ.)
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές σόγια σος
1/2 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
1/4 κουταλάκι τριμμένο κόκκινο πιπέρι
? μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσέλες

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να λιώσει το λίπος του και να ξεροτηγανιστεί, Σβήνουμε το μπέικον με το μπράντι και, μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα, το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στην άκρη.
2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το μήλο και ½ κουταλάκι αλάτι και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (προσθέτουμε επί πλέον λάδι, αν χρειάζεται). Βγάζουμε από την κατσαρόλα το μισό μίγμα (περιμένουμε λίγο να κρυώσει, αν χρειάζεται) και το λιώνουμε στο μπλέντερ. Το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
3. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ, χύνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ξύδι, τη σόγια σος, το άνθος αραβοσίτου, τη σκούρα ζάχαρη και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα και τη ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα, μαζί με το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση, επαναφέροντας και το μπέικον. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο ή για 3-4 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες