Φετουτσίνια Ιάβας με φιστίκια 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Φετουτσίνια Ιάβας με φιστίκια
 
 

Υλικά (4)

2 κουταλάκια φιστικέλαιο
1 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου τσίλι
4 πράσινα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα
2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
4 κουταλιές ρυζόξιδο
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
3 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλάκι φρέσκια τζιντζερόριζα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλ. φιστικοβούτυρο
1 φλ. άπαχος ζωμός κοτόπουλου
500 γρ. φετουτσίνια αυγού
Για το γαρνίρισμα:
1/2 φλ. φιστίκια κομματιασμένα και καβουρδισμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μέτριο αγγούρι κομμένο στη μέση, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλ. καρύδα τριμμένη ή ξυσμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τις νιφάδες τσίλι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για λίγο και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το ρυζόξιδο, το σησαμέλαιο, την τζιντζερόριζα και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και ζεσταίνουμε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί πολύ.
3. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα φιστικιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα φιστίκια και το κομμένο κρεμμυδάκι. Απλώνουμε τις φέτες του αγγουριού κυκλικά γύρω από το ζυμαρικό. Απλώνουμε τις λωρίδες της κόκκινης πιπεριάς ακτινωτά προς το κέντρο. Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα στη μέση του πιάτου.
4. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες