Φετουτσίνια με αστακό από την παντελλερια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 αστακοί των 750 γρ. ο καθένας, μαγειρεμένοι στον ατμό και κρυωμένοι
1/2 φλ. φύλλα μέντας
1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
1 φλ. φύλλα μαϊντανού
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένες
4 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες
1 κουταλιά πιπέρι κόκκινο κοπανιστό
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε 6 λίτρα νερό με 2 κουταλιές αλάτι.
2. Σπάζουμε τα κελύφη των αστακών και αφαιρούμε τη σάρκα. Κόβουμε την ουρά σε φέτες των 15 χιλ. και τις δαγκάνες σε 3 κομμάτια. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ τη μέντα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την κάπαρη, τις ντομάτες, το άσπρο και κόκκινο πιπέρι και το ελαιόλαδο, ώστε να σχηματισθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Χύνουμε το πέστο και τον αστακό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό. Χύνουμε το καυτό ζυμαρικό στο μπολ με τον αστακό και ανακατεύουμε όπως τη σαλάτα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα συστατικά και σερβίρουμε αμέσως.



Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr