Φετουτσίνια με γαρίδες και κάρυ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
350 γρ. φετουτσίνια ή ταλιατέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ραβδάκι κανέλας 2,5 εκ
1/4 κ.σ. κάρδαμο αλεσμένο
6 μοσχοκάρυδα
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. σκόνη κύμινο
1 κ.γ. κολίαντρος τριμμένος
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους του 1,5 εκ
1,5 φλ. ντομάτες κονσέρβας λιωμένες
500 γρ. γαρίδες, μέτριες προς μεγάλες ξεφλουδισμένες
2 πράσινα τσίλι κομμένα
2 κλαράκια φρέσκα φύλλα κόλιαντρου ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε την κανέλα, το κάρδαμο, τα μοσχοκάρυδα και το φύλλο δάφνης. Τσιγαρίζουμε για 1 ακόμη λεπτό και προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, τον κόλιαντρο και το αλάτι και τσιγαρίζουμε για 30" ακόμη.
Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και τις ντομάτες κι αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό, ρίχνουμε τα κομμένα τσίλι και το φρέσκο
κολίαντρο και σερβίρουμε.
Σημ. Εναλλακτικά η σάλτσα σερβίρεται στο κέντρο ενός δακτυλίου από
βραστό ρύζι, πασπαλισμένη με τα κομμένα τσίλι και το φρέσκο κόλιαντρο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr