Φιλέτο με σάλτσα από κονιάκ και μουστάρδα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
6 φιλέτα μόσχου των 180-220 γρ. πάχους 35-40 χιλ.
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο κοπανισμένο
3 κουταλιές λάδι
6 κουταλιές παγωμένο ανάλατο βούτυρο, κατανεμημένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κλαράκια από φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

1 φλιτζ. ασκαλώνια τεμαχισμένα
1/2 φλιτζ. κονιάκ ή μπράντι
2 κουταλιές (γλυκό) κρασί πορτό
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου με χαμηλό αλάτι
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250C. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να σκουρύνουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Προσθέτουμε 3 κουταλιές βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα φιλέτα γυρίζοντας τα περιστασιακά και ραντίζοντας τα με ζωμό κοτόπουλου, περίπου για 12 λεπτά για μέτριο ψήσιμο.
2. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα μικρό ταψάκι και τις διατηρούμε ζεστές στον φούρνο.
3. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό μπολ. Παίρνουμε από άρτε από το μπολ 3 κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε 1 φλιτζ., περίπου για 12 λεπτά. Χτυπάμε ελαφρά την μουστάρδα Ντιζόν, έπειτα προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο, 1 κουτάλια τη φορά. Ελέγχουμε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι.
4. Βάζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr