Φιλέτο πέρκας στο φούρνο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3,4 μεριδες
1 συσκευασία φιλέτου πέρκα κατεψυγμένη(αγοράζω του Καλλιμάνη,700γρ)
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
κόλιανδρο (σκόνη)
1,2 δαφνόφυλλα
φρέσκια ρίγανη
χυμός 1/2 λεμονιού
πιπεριές κόκκινες και πράσινες(κομμένες σε ροδέλες)
ντομάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες-εγκάρσια)
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι,το ξεπλένουμε σε νερό και ξίδι,σκουπίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας,να φύγουν τα νερά.Σε ένα ταψί,στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το ψάρι.Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,κουρκουμα,κολιανδρο(να πάνε σε όλο το ψάρι,πάνω κάτω)τη δάφνη και τη φρέσκια ρίγανη(αν υπάρχει,αν όχι ξέρη),ραντίζουμε με το χυμό 1/2λεμονιου.Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από το ψάρι, ρίχνουμε ξανά λίγο αλάτι,πιπέρι,κουρκουμα,κολιανδρο και λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45'-50´.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr