Φιογκάκια με καπνιστό σολομό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ φιογκακια
250 γρ καπνιστό σολομό
500ml κρεμά γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 καυτερή πιπεριά
100 ml λευκό κρασί ξηρό
10 γρ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε μαζί με το μαϊντανό και την καυτερή πιπεριά. Τα βάζετε να ροδίσουν για 2 λεπτά στη φωτιά με το βούτυρο. Μετά σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε και τον καπνιστό σολομό κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες καθώς και την κρέμα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε πολύ σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Στο μεταξύ έχετε ήδη ρίξει τα ζυμαρικά σε νερό αλατισμένο που βράζει. Αφού βράσουν τα σουρώνετε καλά και τα σερβίρετε στην ήδη από πριν ζεσταμένη πιατέλα. Περιχύνετε με την σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr