Fondue τυριών

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
800 γρ τυρί για fondue
4 κ .γ . κορν φλάουρ
375 ml λευκό ξυρό κρασί
1 κ. γ φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μικρό ποτηράκι Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
1 σκελίδα σκόρδο
ψωμί σε κύβους
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση και αλείβουμε με αυτή το σκεύος του Φοντύ. Αν μας αρέσει το σκόρδο το αφήνουμε μέσα στο σκεύος.
2. Αναμιγνύουμε προσεκτικά το μίγμα του ειδικού τυριού για Φοντύ με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λευκό ξυρό κρασί , τον χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι το τυρί να λιώσει . Προσθέτουμε το Kirsch και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με το γούστο μας .
3. Σερβίρουμε αμέσως . Τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο της συσκευής και το τακτοποιούμε μέχρι το μίγμα να κοχλάσει ελαφρά . Ανακατεύουμε με κάθε κύβο ψωμιού .

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr