Φουντουκόπαστα της Αθηνάς

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 κούπα βιτάμ
1 κούπα φουντούκια τριμμένα πολύ καλά, να γίνουν σκόνη
Για τη γέμιση
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα μερέντα (1 μικρή συσκευασία)
2 κ. σ. βιτάμ
1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
Βάση
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα φουντούκια. Λιώνουμε το βιτάμ και το ανακατεύουμε με τα στερεά. Στρώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο και τη κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μερέντα και το βιτάμ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα χοντροτριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr