Φρουταλιά (ομελέτα Άνδρου)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
6 αυγά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
500 γρ. πατάτες λεπτές φέτες
600 γρ. χοιρινό λουκάνικο
300 γρ. λούντζα (καπνιστό χοιρινό)
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε της πατάτες σε φετάκια λεπτά σχεδόν σαν πατατάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τα πατατάκια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λουκάνικα που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Αφού τηγανιστούν, αφαιρούμε το περιττό λάδι και αφήνουμε όσο χρειάζεται. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα πατατάκια και τα κομματάκια λούντζα να πάρουν τη γεύση από το λουκάνικο. Σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 με αέρα και τοποθετούμε το τηγάνι για 3-5 λεπτά να ψηθεί η ομελέτα μας. Αν τα χεριά του τηγανιού είναι πλαστικά τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr