Φρουτένιο προφιτερόλ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τα σου:
125 γρ. νερό
125 γρ. γάλα
5 γρ. αλάτι
5 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό
140 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Για το αραίωμα:
250 γρ. αυγά

Για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
80 γρ. καστανή ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά

Για τη σός φρούτων:
250 γρ. φράουλες καθαρισμένες
250 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσια καθαρισμένα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Την εκτέλεση για σου δεν θα την γράψω γιατί την έδωσα πολλές φορές. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να ξεραθούν.

Κάνουμε την κρέμα:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη να μη κάνει κόμπους και τα ρίχνουμε στο γάλα. Μαζί και τα ξύσματα. Ανακατεύουμε συνέχεια και καλά με ένα σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα. Ρίχνουμε και το χυμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή καλά ψημένη κρέμα. Την αδειάζουμε σε ταψάκι και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Κάνουμε τη σος:
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μούλτι και βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 2' και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε λίγο στο μίξερ να μαλακώσει και να αφρατέψει. Κόβουμε τα σού στα δυο και τα κολλάμε λίγη κρέμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια για Μαρτίνι ή μπολ από τρία σου και περιχύνουμε με τη σος φρούτων.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr