Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
80 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. άγλυκη σκόνη κακάο
1 αυγό χτυπημένο
Για τη γέμιση
1 λίτρο γάλα
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 αυγό για επάλειψη
1 βανίλια
1 κ. σ. βούτυρο
1 πρέζα κανέλλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλ
Εκτέλεση
Δουλεύουμε σε μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε 2 φλ. ζεστό γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και βάζουμε πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά. Αρωματίζουμε με τη βανίλια το ξύσμα και την κανέλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο τόσο μεγάλο όσο η ταρτιέρα 24 εκ. ή φόρμα με σούστα. Αλείφουμε με μαργαρίνη το σκεύος και στρώνουμε το φύλο ζύμης. Πάνω ρίχνουμε την κρέμα και περιχύνουμε ένα αυγό χτυπημένο ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr