Γαλλικό κρουασάν σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Μια δόση ζύμης για Γαλλικό κρουασάν που έχω δώσει.

Για την πραλίνα:
250 γρ. αμύγδαλο αναποφλοίωτο ελαφρώς ψημένο
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
Εκτέλεση
Στο μούλτι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε καλά να γίνουν ρευστό μείγμα να επιπλέει το λάδι τους. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με την πραλίνα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί λίγο. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κρουασάν στη βάση του τριγώνου και τα τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα κάνουμε σχήμα μισοφέγγαρου, τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 13'.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr