Γαρδουμπάκια πανεύκολα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 εντεριά αρνίσια πλυμένη
1 συκωταριά αρνιού με τα γλυκάδια της
σκόρδο τριμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
χυμό λεμονιού
καλαμάκια ξύλινα ή μεταλικά
Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά τα εντεράκια κόβουμε και την συκωταριά σε μικρά κομματάκια, τα πασπαλίζουμε με σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Παίρνουμε ξυλάκια που φτιάχνουμε τα σουβλάκια και περνάμε τα εντόσθια κοματάκι-κοματάκι, και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι. Έτσι κάνουμε και τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος τραβάμε το ξυλάκια από τα γαρδουμπάκια μας και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας, τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι, ρίχνουμε και λίγο νερό και τα ψήνουμε σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα στους 200 βαθμούς. Λίγο πριν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρωματάκι χωρίς να μας καούν.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr