Γαρίδες με κάρυ και ανανά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές τη σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κάρυ (kaeng khua)
1/2 - 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
500 γρ. γαρίδες φρέσκες και καθαρισμένες
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το σπορέλαιο και προσθέτετε την πάστα κάρυ. Εάν σβολιάσει και δυσκολευτείτε να την απλώσετε αραιώστε την προσθέτοντας λίγο γάλα καρύδας.
2. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά έως ότου αρχίσει να βράζει.
3. Προσθέστε τις γαρίδες και αμέσως μετά ρίξτε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέστε τον ανανά και ανακατέψτε καλά. Το φαγητό αυτό είναι αρκετά παχύρευστο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr