Γαρίδες με τοματίνια και κρασί

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 σκελίδες σκόρδου
1 τεμάχιο μάραθο
μερικά κλαράκια φρέσκου μαϊντανού
ελαιόλαδο
750 γραμμάρια ώριμα τοματίνια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
10 μεγάλες γαρίδες
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μάραθο και το μαϊντανό.

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε το μάραθο και το μαϊντανό, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

Κόβουμε τα μισά τοματίνια στη μέση, αφήνοντας τα υπόλοιπα ολόκληρα και τα προσθέτουμε όλα στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί. Φέρνουμε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρές τους και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος της πλάτης τους και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα.

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν και γίνουν ροζ.

Ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα μαϊντανού και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φρυγανισμένο ψωμί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr