Γιαλαντζί μαντι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
ζυμαρικά τύπου κοχύλια ή νιόκι
κιμάς και σάλτσα σόγιας
κρεμμύδι
κωμός λαχανικών βιολογικός
μαργαρίνη βιολογική (χωρίς ζωικά συστατικά)
γιαούρτι σόγιας φυσική γεύση (από green farm)
πούλ μπιμπέρ (ή μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι τριμ.)
σκόρδο
αλάτι - πιπέρι
κονσέρβα ντοματάκια
ελαιόλαδο
δυόσμο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε καυτό νερό τον κιμά σόγιας για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει πλήρως. Σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με λίγη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι-πιπέρι, το πουλ μπιμπέρ και λίγο σκόρδο (και κύμινο ή άλλα μπαχαρικά αν θέλουμε). Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά στο ζωμό. Παίρνουμε 3-4 κουταλιές από το ζωμό και τις βάζουμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε τα μαντί. Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε. Τα σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε την σάλτσα του κιμά σόγιας από πάνω. Παίρνουμε ένα μικρό κεσεδάκι του γιαουρτιού σόγιας και το διαλύουμε με λίγο νερό μέχρι να γίνει νερουλό. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το γιαούρτι από πάνω. Λιώνουμε σε ένα τηγανάκι την μαργαρίνη. Περιχύνουμε τα μαντί με την μαργαρίνη και βάζουμε από πάνω κι άλλο πουλ μπιπέρ και δυόσμο και σερβίρουμε.
Αφιέτ Ολσούν (Καλή Όρεξη!)

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr