Γιαουρτοκαρυδόπιτα με σταφίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσέ (από το γιαούρτι)σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1,1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
μισό κουταλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια άρωμα

Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα
1 γεμάτη κουταλιά γλυκόζη
Εκτέλεση
Έχουμε μουσκέψει τις σταφίδες στο κονιάκ και τις ρίχνουμε στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά. Δουλεύουμε σε λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν και βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr