Γίγαντες στιφάδο της γιαγιάς

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 φλ. λάδι
1/2 φλ. ξύδι
2 τοματάκια κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
μπαχάρι, κανέλλα
αλάτι, πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
μαϊντανό ή δυόσμο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κονσέρβα ή φρέσκιες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν από το βράδυ. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια αφού τα καθαρίσουμε με λίγο λάδι και τα σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο την κανέλλα το μπαχάρι το ξύδι την τομάτα και τις πιπεριές δυόσμο ή μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά και να μελώσει το ζουμί τους. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και τα φασόλια και βράζουμε για άλλη 1/2 ώρα περίπου μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια και να ανακατευτούν τα μυρωδικά.

Σημ: Μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο για να πάρουν μια κρούστα αν θέλουμε αφού ρίξουμε λίγη φρυγανιά από πάνω.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr