Gingerbread Χριστουγέννων

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
220 γρ βούτυρο
110 γρ καστανή ζάχαρη
75 γρ μελάσσα
1/4 κουταλάκια μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο
2,5 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια πορσθέτουμε τη μελάσσα, τα μπαχαρικά και τη μαγειρική σόδα.
Σε μικρές δόσεις προσθέτουμε σταδιακά όλο το αλεύρι.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να δέσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Μόλις είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε τα μπισκότα, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και με κουπάτ κόβουμε τα σχήματα που επιθυμούμε.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα gingerbread να κρυώσουν πριν τα απολαύσουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr