Γλωσσά με λεμόνι κάππαρη και βασιλικό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
8 φέτες γλώσσας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σ. κάππαρη
1 κ. σ. ξερό βασιλικό
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/4 φλ. λευκό κρασί
3-4 κ. σ. αλεύρι
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 1/4 φλ. λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με 2-3 κ. σ. λάδι. Προσθέτετε το λεμόνι, την κάππαρη και το κρασί. Αφήνετε 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα της γλώσσας με τον μαϊντανό, περιχύνετε με τη σάλτσα κάππαρης και σερβίρετε.
Το λάδι για το τηγάνισμα πρέπει να είναι πολύ καυτό για να μη σπάσουν τα τρυφερά φιλέτα της γλώσσας. Όταν οι άκρες πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, είναι έτοιμα για να τα γυρίσετε προσεκτικά με μία σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr