Γλυκό με φράουλες και μαρεγκες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Ασπράδια από δυο μεγάλα αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλια της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 120 βαθμούς και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ ή επιτραπέζιο μίξερ έως ότου έχουμε σφιχτή σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά. Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιες από το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο κατώτατο ράφι του φούρνου για 1 ώρα - 1 ώρα κ 15 λεπτά μέχρι οι μαρεγκες να είναι εντελώς σκληρές και να βγαίνουν από το χαρτί εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε το 1/3 από τις φράουλες για να φτιάξουμε μια σάλτσα φράουλας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με 1 κουταλια της σουπας ζάχαρη μέχρι να στέκεται.
Συνθλίβουμε περίπου ¾ των μαρέγκων και τις ανακατευουμε με τις υπολοιπες ψιλοκομμένες φράουλες. Στη συνέχεια προσθετουμε τη σάλτσα φράουλας. Τοποθετούμε το γλυκό σε ποτήρια και προσθέτουμε από πάνω τις υπόλοιπες μαρεγκες ψιλοκομμένες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr