Γλυκό με γιαούρτι και βατόμουρα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φυσική βανίλια
500 γραμμάρια βατόμουρα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι
330 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γιαούρτι
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους από τη βανίλια και τους τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα μούρα, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.

Σιγοβράζουμε για 3 έως 4 λεπτά, ή μέχρι τα μούρα να είναι μαλακά, αλλά διατηρώντας το σχήμα τους. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί, προσθέτουμε με προσοχή το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το ένα τρίτο του σιροπιού.

Στρώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και την κρέμα σε ποτήρια σε στρώσεις και γαρνίρουμε με σιρόπι και φρέσκα μούρα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr