Γλυκό ψυγείου με δυο κρέμες και ζελέ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου κακάο
2 lt γάλα με χαμηλά λιπαρά
18 κ. σ. ζάχαρη
2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι ή φράουλα
1/2 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή φράουλα ή κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μισή κούπα γάλα με το λικέρ και εκεί μέσα βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα από το ένα πακέτο και στη συνέχεια τα στρώνουμε σε ένα ταψί ή ρηχό τάπερ. Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες, από τη δική μου εμπειρία προτείνω να ρίχνετε γάλα, σκόνη και ζάχαρη εξ αρχής όλα μαζί στη κατσαρόλα και να ανακατεύετε διαρκώς για να μην έχει σβόλους μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και με την ίδια διαδικασία στρώνουμε και τα μπισκότα από το δεύτερο πακέτο πάνω από τη κρέμα βανίλια. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε και τη κρέμα κακάο που τη ρίχνουμε πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Τέλος φτιάχνουμε και το ζελέ, το βάζουμε σε ένα ρηχό τάπερ και το αφήνουμε για περίπου μια ώρα στο ψυγείο ή μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να πήζει. Τότε το ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτα στο γλυκό μας, το αφήνουμε περίπου άλλες 2 ώρες και είναι έτοιμο!!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr