Γλυκό του κουταλιού κάστανο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

* Για κάθε μισό κιλό κάστανο προσθέτουμε μισό κιλό ζάχαρη και 2/3 ποτηριού νερό.
** Η γλυκόζη δίνει ωραία γυαλιστερή όψη στο σιρόπι μας.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε σε νερό με λίγο αλάτι (προσοχή να μην λιώσουν). Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε σε μέτριο σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι για 10 ώρες περίπου. Έπειτα βράζετε πάλι για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι και το ξαναβράζετε ενώ προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και τη γλυκόζη. Βράζετε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνετε τα κάστανα στο σιρόπι και αφήνετε 3 ώρες να τραβήξουν. Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε καλά και τα γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τα γυρίζετε ξανά και τα φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr