Γλυκό τριαντάφυλλο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 κιλό τριαντάφυλλα μαγιάτικα
2 κιλά ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό από 4 λεμόνια
Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα ροδοπέταλα από τριαντάφυλλα μαγιάτικα και επιλέγουμε τα εσωτερικά πέταλα γιατί είναι πιο τρυφερά. Τα τρίβουμε καλά με την ζάχαρη να μαραθούν και τα αφήνουμε τουλάχιστον δυο ώρες να σταθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας καλά να μην κολλήσουν. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και κατεβάζουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένο βάζο και μόλις κρυώσει σφραγίζουμε καλά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr