Χοιρινό φιλέτο γλασέ 5 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Χοιρινό φιλέτο γλασέ
 
 

Υλικά (6)

Για τη μαρινάδα:
1/4 φλ. μέλι
1/4 φλ. λευκό κρασί
3/4 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σόγια σος
Για το φιλέτο:
600 γρ. χοιρινό φιλέτο (πολύ άπαχο) και κομμένο οριζόντια (100 γρ. ανά μερίδα)
αντικολλητικό σπρέι ή λάδι
Για τη σάλτσα μελιού-μουστάρδας:
1 1/2 φλ. άπαχος ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλ. μουστάρδα Dijon
1/2 φλ. μέλι
2 κουταλιές ασκαλόνια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
1/4 φλ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Σε ένα ρηχό σκεύος ή σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά της μαρινάδας. Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου και μαρινάρουμε τουλάχιστο για μια ώρα.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα την οποία φυλάμε. Ψεκάζουμε με το αντικολλητικό σπρέι ή αλείφουμε με λάδι μια αντικολλητική κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κρέατος και τα σκουραίνουμε από όλες τις μεριές.
3. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και χύνουμε από πάνω τη μαρινάδα που φυλάξαμε. Ψήνουμε για 25-35 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σβήνουμε κάθε κομμάτι με 1/2 φλ. σάλτσα μελιού και μουστάρδας.
4. Για τη σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη μουστάρδα Dijon, το μέλι, τα ασκαλόνια και την πάπρικα. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο λευκό κρασί. Το προσθέτουμε στη σάλτσα ώστε να πήξει και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες