Ισπανικό ρύζι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα κόκκινα φασολιά κονσέρβας
σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
2 κύβους λαχανικών
4 κούπες νερό
1/2 κούπα ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπερίτσες
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι ελαφρώς να ροδίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το νερό, τους κύβους, τις πράσινες καυτερές, τα φασολιά και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Λίγο πριν τραβήξει όλα τα υγρά και λαπαδιάσει το τραβάμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε καλά να απορροφήσει τα υγρά. Συνοδεύει άριστα κοτόπουλο ή κρέας. Εύκολη και νόστιμη Ισπανική συνταγή.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr