Τζαμπαλάγια με κριθαράκι 1 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Τζαμπαλάγια με κριθαράκι
 
 

Υλικά

500-800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 πακέτο γαλλική κρεμμυδόσουπα διαλυμένη σε 0,75 λίτρα νερό
500 γρ. λουκάνικα καπνιστά κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές γεμάτες τοματοπολτός
500 γρ. στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας χωρίς λίπη κομμένο σε κομμάτια
10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε φέτες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
0,25 φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών Κεϊτζούν
σκορδόσκονη κατά τη γεύση
500 γρ. κριθαράκι ή ρύζι μακρύσπορο

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε καλά τη κρεμμυδόσουπα και τον τοματοπολτό.
2. Βάζουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα κατάλληλο ταψί και τα αναμιγνύουμε με το μίγμα της κρεμμυδόσουπας. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα μπαχαρικών Κατζούν και τη σκορδόσκονη. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 180οC μέχρι τα περιεχόμενα να γίνουν κατά ένα μέρος.
3. Στο μεταξύ έχουμε προ-βράσει το ρύζι ή το κριθαράκι και το αναμιγνύουμε με το περιεχόμενο του ταψιού. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές