Παραδοσιακή κακάβια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 πατάτες κομμένες στα 4
2 κιλά διαφορά πετρόψαρα
χυμό από 2-3 λεμόνια
αλάτι πιπέρι
λαδολέμονο
φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψαριά, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με λεμόνι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια με την πατάτα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά. Προθέτουμε τα ψαριά σε στρώσεις αρχίζοντας από τα μεγάλα. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα ψαριά και βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα ψαριά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε τον ζωμό και τον σερβίρουμε χωριστά. Βάζουμε τα ψαριά στην πιατέλα μαζί με τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα συνοδεύουμε με το λαδολέμονο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr