Κεφτεδάκια γαλοπούλας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1 κούπα μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
1/4 κούπας τριμμένο καρότο
1/4 κούπας τριμμένο κολοκύθι
1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3/4 κούπας ζωμό κοτόπουλο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το καρότο, το ψωμί, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, τα αυγά και τα μπαχαρικά και πλάθουμε για λίγα λεπτά.

Με τα χέρια σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια διαμέτρου 2-3 εκατοστών.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ελαιόλαδο σε ένα αντικολητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας σε δόσεις για 7 λεπτά στο σύνολο.

Προσθέτουμε τον ζωμό, καλύπτουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αφαιρούμε το καπάκι. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να απορραφηθούν όλα υα υγρά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr