Κέικ γεωγραφία

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
14 κ.σ. ζάχαρη
14 κ.σ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ
3/4 φλ. λάδι
3/4 φλ. γάλα (εγώ προτιμώ το εβαπορέ)
3 αυγά
ανθόνερο (όσο θέλετε για να πάρει άρωμα το κέικ)
3 κουταλιές σοκολάτα ή κακάο
1 ποτηράκι κονιάκ
Εκτέλεση
Κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε τώρα τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά και το αλεύρι εκτός από την σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας αφήνοντας πίσω λίγη ζύμη που τώρα θα δημιουργήσουμε. Ρίχνουμε σε αυτό που κρατήσαμε τη σοκολάτα ή το κακάο και ανακατεύουμε ώστε τώρα αφού έχουμε κάνει μια ζύμη σοκολατένια τη ρίχνουμε πάνω από το κέικ μας και ανακατεύουμε λίγο εκεί που έχει πέσει η ζύμη να πάει μέχρι κάτω.
Ψήνουμε ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας περίπου 40 λεπτά. Για να καταλάβουμε αν ψήθηκε χρησιμοποιούμε τον παρακάτω γνωστό τρόπο: βάζουμε ένα μαχαίρι και πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Όταν ψηθεί και το κόψουμε θα φαίνεται το κακάο εδώ και εκεί σαν χάρτης γι'αυτό λέγεται και γεωγραφία.

Καλή επιτυχία!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr