Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.(κατά προτίμηση) με το βούτυρο και τη στρώνετε με κόλλα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά για να ξεκολλήσει πιο εύκολα).Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο (προτείνω το ξύσμα να το ρίξετε προς το τέλος για να μην σας κολλήσει στο μπλέντερ). Ρίχνετε τα αβγά διαδοχικά. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα και ετοιμάζετε το γλάσο που θα απλώσετε από πάνω.
Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και τη χτυπάτε με το χυμό του λεμονιού ώσπου το γλάσο να γίνει ομοιόμορφο.
|