Κέικ με καρότο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
- 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά baking powder
- 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
- 3 μεγάλα αυγά
- 180 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τα καρότα και ζυγίσουμε 350 γραμμάρια για το κέικ.

Τοποθετούμε τα καρότα, μαζί με τα αυγά, το λάδι και την βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το καρότο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.

Ψήνουμε το κέικ καρότου για 45-50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C, στη μεσαία σχάρα.

Μετά τα 45 λεπτά, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα.

Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και το απολαμβάνουμε! Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι το καλύτερο
κέικ καρότου που έχετε δοκιμάσει.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr