Κέικ με σιρόπι και άρωμα τριαντάφυλλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ βούτυρο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 γιαούρτι (ότι θέλετε)
5 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μονό του (ίσως και λιγότερο, ανάλογα τα αυγά)

Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
σταγόνες ροδόνερο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που δίνονται για να φτιάξουν ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (35 εκ. x 25 εκ.) και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα. Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Καλή επιτυχία!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr