Κέικ με ταχίνι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα σκόνη
1 κουταλάκι κρεμόριο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπα καρύδι κομμένο
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα ζάχαρη
ζάχαρη άχνη και ανθόνερο (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το βαζάκι με το ταχίνι και με το ταχινέλαιο που είναι στην κορυφή λαδώνουμε το ταψί μας.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα κουτάλι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για λίγο, ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr