Κέικ υγρής σοκολάτας με φουντούκια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο (τύπου Ολλανδίας)
100 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρι. Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε στο ίδιο μίγμα το αλεύρι και τα φουντούκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί μεγέθους 20x20, στρώνουμε την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr