Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Όσα αυγά θέλετε και βαφή.
Εκτέλεση
Από Μ. Τετάρτη βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε σε λεκάνη με νερό βρύσης να αποβάλλουν τις κοτσουλιές που τυχόν έχουν. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ξύδι. Αφού καθαριστούν και φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα βράζουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
Μ. Πέμπτη πρωί παίρνουμε μια κορδέλα κόκκινη, αφού είμαστε παραδοσιακοί, και κάνουμε φιόγκο στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, γιατί είναι Κόκκινη Πέμπτη. Μαζεύουμε φυλλαράκια από διάφορα φυτά τριφυλάκια, φτέρη, μαϊντανό.
Κόβουμε κομμάτια τούλι ή παλιό καλσόν, κολλάμε πάνω σε κάθε αυγό από ένα φυλλαράκι και καλύπτουμε με το τούλι ή το καλσόν και δένουμε σφιχτά στο πίσω μέρος με κλωστή και την κόβουμε.
Ετοιμάζουμε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αλλού αναγράφεται 1 κούπα ξύδι, αλλού 5 κ.σ..
Συνήθως μια βαφή είναι για 30 ή 40 αυγά. Βάζουμε όσα αυγά χωράει το σκεύος που θα έχουμε το νερό με τη βαφή και το ξύδι και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για όσα λεπτά αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα αφαιρούμε από τη βαφή ,τα αφήνουμε σε νάιλον και συνεχίζουμε το βάψιμο κατά τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα. Έπειτα κόβουμε τον κόμπο που κάναμε στο πίσω μέρος του αυγού, αφαιρούμε το τούλι και το φυλλαράκι και βλέπουμε το αυγό κόκκινο με το αποτύπωμα του φύλλου, σε λευκό χρώμα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τα γυαλίζουμε ελαφρώς με λάδι ή ακόμα καλύτερα με γυαλιστικό αυγών που είναι ανεξίτηλο.
Αν η βαφή είναι παλιού τύπου, δηλαδή βαφή για κάλτσες, τότε τα αυγά τα βράζουμε μαζί με τη βαφή και το ξύδι, σε ποσότητες και τρόπο που αναγράφονται στη συσκευασία.
Αν κατά το βράσιμο σπάσει αυγό και τραβήξει βαφή μέσα, πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα. Αν είναι με κρύο ή χλιαρό νερό, δεν πειράζει γιατί εκεί χρησιμοποιούνται φυσικά βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Απλά εκεί πρέπει να είναι τα αυγά ήδη βρασμένα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr