Κόκορας στιφάδο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
κόκορας ντόπιος
κρασί 3 ειδών
κρεμμύδια
σκόρδα
γαρίφαλο
κανέλα σε ξύλο
μπαχάρια
μαϊντανό
λάδι ελιάς
ντοματάκι κονκάσε
λίγα καρότα
αλάτι
ζάχαρη
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες τον κόκορα. Τον βάζουμε λίγο μέσα στο κρασί των 3 ειδών, μια μέρα περίπου και το στραγγίζουμε καλά. Καθαρίζουμε μικρά τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο λάδι για να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα βγάζουμε. Μετά ρίχνουμε το κρέας, όχι όμως όλα τα κομμάτια μαζί και το βγάζουμε. Ύστερα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε το κρέας, το γαρίφαλο, την κανέλα, τα μπαχάρια, την ζάχαρή, το πιπέρι, το ντοματάκι, και βραστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να βράσει αρκετά και 30 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το αλάτι. Και όταν το σβήσουμε ρίχνουμε το μαϊντανό και κουνάμε την κατσαρόλα!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr