Νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες
Οι κολοκυθοκεφτέδες απλοί και εύκολοι στην παρασκευή τους αποτελούν νόστιμο ορεκτικό και σερβίρονται πριν από πολλά και διαφορετικά κυρίως πιάτα.
 
 

Υλικά

1 κιλό γλυκοκολοκύθα
2 φρέσκα κρεμμύδια ή ένα μεγάλο ξερό
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
δυόσμο
μάραθο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι στο χοντρό μέρος τους τρίφτη. Το βάζουμε στο σουρωτήρι, του ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του. Όσα υγρά έχουν μείνει τα απομακρύνουμε με ένα καλό στύψιμο με τα χέρια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μέσα στο κολοκύθι Προσθέτουμε τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά. Τα ξαναβάζουμε στο σουρωτήρι να φύγουν και τα υπόλοιπα υγρά.
Πλάθουμε σε σχήμα πλατύ κεφτέ. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες