Κολοκυθάκια γεμιστά με σκόρδο και δυόσμο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια (μεγαλούτσικα και ίσια)
700 γραμμάρια κιμάς
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
μπόλικος δυόσμος (αν είναι δυνατόν φρέσκος)
ρύζι τόσες κουταλιές όσα είναι και τα γεμιστά
μισό κεφάλι σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
λάδι
1 κ.σ. φυτίνη
Εκτέλεση
Ξύνουμε και σκάβουμε τα κολοκύθια. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το εσωτερικό των κολοκυθιών, αφ'ενός για να κλείσουμε με αυτό το άνοιγμα των κολοκυθιών όταν θα τα γεμίσουμε και αφετέρου γιατί λίγο από αυτό (όχι ψιλοκομμένο) το βάζουμε μέσα στο ζουμί του φαγητού. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το εσωτερικό από τα κολοκύθια, το οποίο στύβουμε καλά για να μην αφήσει νερά.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο και στυμμένο εσωτερικό των κολοκυθιών, λίγο πελτέ ντομάτας, μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο (ή τριμμένο αν είναι ξερός), μαύρο πιπέρι, αλάτι, πάπρικα γλυκιά, λίγο λάδι και το ρύζι. Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα κολοκύθια και το άνοιγμα το σφραγίζουμε με ολόκληρα κομμάτια του εσωτερικού τους, από αυτό που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Τα τοποθετούμε στην σειρά στην κατσαρόλα και από πάνω ρίχνουμε τις δύο κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό και λάδι, τόσο όσο να σκεπαστούν τα κολοκύθια. Ανάμεσα στα κολοκύθια βάζω όσα κομμάτια ολόκληρα έχουν απομείνει από το εσωτερικό τους, που δεν τα χρησιμοποιήσαμε για σφράγισμα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
Όσο τα γεμιστά βράζουν φτιάχνουμε ένα μίγμα με το σκόρδο λιωμένο, δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο, αλάτι, λίγο νερό και μία κουταλιά της σούπας φυτίνη. Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε πάνω από τα κολοκύθια που βράζουν και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για άλλα δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr