Κορμός σοκολάτας με φρούτα και κονιάκ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
125 γρ. σταφίδες
7 κουταλιές της σούπας κονιάκ
75 γρ. λειωμένη κουβερτούρα
0,3 λίτρα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1 κουταλιά της σούπας γάλα
16 σαβουαγιάρ
για το τελείωμα
0,3 λίτρα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
τριμμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Μουλιάστε τις σταφίδες σε 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ 1 ώρα περίπου. Στραγγίστε τις βάζοντας κατά μέρος το κονιάκ. Προσθέστε τη σοκολάτα και τις σταφίδες στη χτυπημένη κρέμα. Ανακατέψτε το γάλα και το υπόλοιπο κονιάκ μαζί με όσο έχει μείνει από τις σταφίδες και χύστε το σε ρηχό σκεύος. Βουτήξτε μέσα 8 σαβουαγιάρ, ένα κάθε φορά και τοποθετήστε οριζόντια σε 2 σειρές σε μακρόστενη πιατέλα. Αλείψτε με το μίγμα της κρέμας.
Βουτήξτε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στο μείγμα του κονιάκ και βάλτε τα από πάνω. Αφήστε το στο ψυγείο ώσπου να στεθεροποιηθεί. Απλώστε μια λεπτή στρώση κρέμας πάνω από το γλυκό και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο για να διακοσμήσετε τις άκρες. Γεμίστε το κέντρο με τριμμένη σοκολάτα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr