Κοτόπουλο dopiaza

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3 κουταλιές φυτικό λάδι
8 μικρά κρεμμύδια κομμένα στη μέση
2 δαφνόφυλλα
8 πράσινες φλούδες καρδάμωμου
4 γαρύφαλλα
3 ξηρά κόκκινα τσίλι
8 μαύροι πιπερόσποροι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερ, των 2.5 εκ. ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι σπόροι κόλιαντρου τριμμένοι
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
½ κουταλάκι σκόνη κουρκούμης
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι αλάτι
4 ντομάτες ξεπετσιασμένες και ψιλοκομμένες
½ φλ. νερό
8 κομμάτια κοτόπουλο ξεπετσιασμένα
ρύζι απλό βρασμένο ή τσαπάτις (ινδικό ψωμί) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα γουόκ ή καράχι ή μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα μικρά μισά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τα δαφνόφυλλα, το καρδάμωμο, τα γαρύφαλλα, τα τσίλι και τους πιπερόσπορους για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερο και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.
3. Προσθέτουμε τα μικρά κρεμμύδια που φυλάξαμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι τι κοτόπουλο να μαλακώσει. Σερβίρουμε με απλό, βρασμένο ρύζι ή τσαπάτις.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr