Κοτόπουλο με μανιτάρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1/4 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε από το αλεύρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μειώνουμε την ένταση της εστίας. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια, και τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθούν κατά το ήμισυ τα υγρά. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μαϊντανό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr