Κοτόπουλο σις κεμπάπ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα, κομμένα σε κυβάκια
6 καλαμάκια για σουβλάκι
2 μεγάλες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα και χωρισμένο σε κομμάτια
12 ντοματίνια
12 φρέσκα μανιτάρια
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά πριν από τη χρήση.
Ανάβουμε τα κάρβουνα αν πρόκειται να ψήσουμε έξω ή απλά τον φούρνο (στο γκριλ) και τον προθερμαίνουμε αν το κάνουμε στη κουζίνα μας και λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και στραγγίζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Περνάμε τα κομμάτια του μαριναρισμένου κοτόπουλου με κομμάτια πιπεριά, κρεμμύδι, τοματίνια και μανιτάρια στα καλαμάκια.
Ψήνουμε τα σουβλάκια, γυρίζοντας συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, και το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο στο κέντρο. (περίπου 10 λεπτά)

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr