Κοτόπουλο τοπκαπί

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
8-9 μπουτάκια κοτόπουλου
6 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κ.σ. κουκουνάρια
2 φλ. ρύζι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 φλ. καυτό ζωμό κότας
3/4 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπαχαρικά
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλ. άνηθο
2 κ.σ. σταφίδα
Εκτέλεση
Ροδίζετε το κοτόπουλο με 2 κ.σ. βούτυρο και λάδι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα κουκουνάρια για 10 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό, τη ζάχαρη τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, σταφίδες και το κοτόπουλο. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί.
Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, το σκεπάζετε και το αφήνετε να μείνει 20 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr