Κοτόσουπα με γάλα καρύδας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
3/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
200 γρ. μπούτι κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε κύβους
3 φύλλα καφίρ λάιμ (kaffir lime) ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού πιπεριές τύπου bird?s eye
1 ολόκληρη ρίζα κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας ρίζα από άγουρο γκάλανγκαλ (galangal) ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας λέμον γκρας (lemon grass) ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (lime)
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τον ζωμό κότας με το γάλα καρύδας, προσθέστε τα φύλλα καφίρ λάιμ, τη ρίζα κόλιανδρου, το γκάλανγκαλ και το λέμον γκρας, και αφήστε τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα για ένα λεπτό.
2. Προσθέστε στη σούπα τους κύβους κοτόπουλου και συνεχίστε το βράσιμο.
3. Νοστιμίστε με σάλτσα ψαριού και χυμό λάιμ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr