Κουλουράκια κανέλας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
(μέχρι εδώ όλα στο κόσκινο)
3/4 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ανθρακούχο νερό
1 κ.γ. κονιάκ
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά μας με τη σειρά που δίνονται όλα μαζί και τα χτυπάμε καλά στην πιο δυνατή ένταση του μίξερ μας. Παίρνουμε ζύμη περίπου το μισό της χούφτας πλάθουμε στο χέρι το σχήμα που θέλουμε και σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα "ζυμαράκια" πριν τα φουρνίσουμε.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 175 βαθμούς. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 16 λεπτά με το ρολόι. Αφήνουμε να κρυώσουν βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr